Je waarheid spreken

The truth will set you free!

Momenteel ben ik in India, waar ik allerlei korte trainingen volg, om mijn teaching skills te verbeteren en uit te bereiden en ook om zelf te groeien. Een van de thema’s waar ik mee bezig ben is mijn eigen waarheid spreken. En dat is niet altijd makkelijk.

Als we onze waarheid spreken, riskeren we afwijzing. Afwijzing is een van onze grootste angsten. Vandaar dat we onze waarheid vaak inslikken en weg redeneren. We maken ons vaak onnodig klein, cijferen onszelf weg en onderdrukken onze levensenergie door onze waarheid voor ons te houden. Wanneer we de waarheid spreken, bevestigen we wat toch al is.

We gaan met de stroom van het leven mee. We worden daarin gesteund door het universum en zijn energiestroom, dus we hoeven niet veel energie te verspillen. Hierdoor blijft er meer energie over voor andere bezigheden. Oneerlijkheid daarentegen, stuurt een deel van onze energie tegen de stroom in, wat extra inspanning vereist en dus energie kost. Bovendien creëert het een onechte realiteit die verdere energie vereist om in stand te worden gehouden.

Misschien denk je dat kleine onwaarheden onschadelijk zijn, maar het kunnen kleine barstjes zijn die in de loop van de tijd een algehele structuur verzwakken. Zelfs als de acties die volgen eerlijk worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer je iets tegen je zin in doet om iemand anders te pleasen, dan kan de onderliggende basis van oneerlijkheid uiteindelijk de zaak alsnog omver te werpen.

Dit kan ertoe leiden dat er meer energie wordt besteed aan het verborgen houden van dingen, aan het herinneren van de verhalen die we hebben verkondigd en aan de angsten die ons achtervolgen voor het ontdekken van de waarheid.

Eerlijkheid geeft kracht en het versterkt de relatie met jezelf. De belangrijkste persoon in jouw leven!
Voor het spreken van jouw waarheid heb je moed nodig, we riskeren namelijk afwijzing. Maar juist door de stroom van het leven te volgen, worden we gesteund door het leven!

We kunnen dan onze energie gebruiken om fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn te cultiveren en onze dromen te verwezenlijken, in plaats van onze energie te verliezen in het onderdrukken van onze waarheid.

De keus is aan ons om verantwoordelijkheid te nemen voor de manier waarop we met onszelf en het leven om gaan. Je kunt vanaf nu besluiten om eerlijk te zijn en jouw waarheid spreken en te leven. Het voelt zoveel beter en vrijer!

Namasté,
Jasmine

Yoga Mindfulness Ibiza
Inner change retrats Ibiza